aangenaam, ik ben Marsha STOFFELS-WATTIMENA 

Tijdens mijn opleiding tot Drogist vroeg ik het mij al af: "Hoe het toch mogelijk is dat er zoveel ziekten en aandoeningen zijn in deze westerse wereld waarin wij leven?" En dan noemen we het ook nog eens 'welvaartsziekten'. Dat wóórd alleen al klinkt heel tegenstrijdig.

-------------------

En waarom richten we ons voornamelijk op de bestrijding van de symptomen? Als je weet dat een mug de oorzaak is van de jeuk en de bulten, dan kun je er van alles op smeren tegen de jeuk. Maar je bereikt meer als je die mug aanpakt.

--------------------

Ik ben me gaan verdiepen in de mogelijke oorzaken van de ziekten en aandoeningen.  En kwam tot de ontdekkingen dat er veel gerelateerd is aan voeding en leefstijl. We denken dat we zo welvarend leven, maar is dat wel zo? Is deze manier van leven het beste voor ons, of kan het ook anders, maar weten we niet beter?

 

Als drogist leerde ik voornamelijk over symptoombestrijding, als gewichtsconsulent leerde ik voornamelijk over preventie om erger te voorkomen. De opleidingen die ik heb gevolgd in combinatie met McManna en mijn werk in de thuiszorg vormen een interessante leerschool.

Ja, er is wel degelijk een link tussen onze leefstijl, voeding en onze gezondheid. Niet alleen wat betreft onze buitenkant, maar ook de binnenkant. Lichaam, geest en ziel. Het hoort bij elkaar, het werkt samen, het is één.

Ik wil je graag meenemen in de fascinerende wereld van de relatie tussen voeding, leefstijl en je denken.  Leer hoe je relaxed, fitter, gezonder, en bewuster door het leven kunt gaan.